vineri, 4 martie 2016

Cum ne putem bucura mai mult timp de florile din vaza



Cu totii iubim florile, indiferent de cromatica, forma si modul de prezentare. Ne place in egala masura sa le primim si sa le daruim.
Primim adeseori intrebari legate de modul in care ar trebui ingrijite florile pentru a ne putea bucura de ele cat mai mult timp, din acest motiv am decis sa va vorbim astazi despre florile taiate si ce putem face pentru a le prelungi viata in vaza.  
Iata cateva reguli general valabile, fara a intra in detalii cu privire la modul in care ar trebui sa ne ocupam de fiecare tip de floare in parte.
In cazul in care ati primit un aranjament in suport cu burete floral, ar trebui sa stiti ca acesta a absorbit, inainte a fi asezat in suport, o cantitate mare de apa. Pe langa apa, buretele contine si hrana pentru flori, asadar nu va ramane decat sa pozitionati aranjamentul intr-un loc luminos si racoros, ferit de razele directe ale soarelui si de curenti de aer.
Daca nu puteti face acest lucru zilnic, la fiecare 2 zile reumeziti buretele, turnand apa la baza aranjamentului si evitand stropirea petalelor, lucru ce ar favoriza putrezirea acestora.


 In cazul buchetelor de flori,va trebui sa efectuati cateva operatiuni suplimentare, pentru a prelungi viata acestora in vaza.
Mai intai, pregatiti un vas potrivit, tinand cont de lungimea tulpinilor. Asigurati-va ca vasul este curat si umpleti-l cu aproximativ 10 cm de apa rece. In cazul lalelelor, flori care cresc de la o zi la alta chiar si dupa ce au fost taiate, este suficient sa aveti in vas 5 centrimetri de apa, insa verificati nivelul acesteia zilnic. 
Curatati de frunze acea parte a tulpinei care va sta in apa, altfel frunzele vor putrezi si vor favoriza aparitia bacteriilor, unul dintre principalii factor ice duc la ofilirea florilor.
In cazul in care buchetul a venit insotit de un pliculet cu substanta nutritiva, folositi-l cu incredere si dizolvati-l in apa din vas, respectand instructiunile (cantitate de hrana versus cantitate de apa). In lipsa acestuia, puteti prepara propria reteta de intretinere a florilor, cu ajutorul unei lingurite de zeama de lamaie, a unei lingurite de zahar si a unei lingurite de clor. Da, ati citit bine, clor. Atat clorul cat si lamaia creaza un mediu acid, care va impiedica formarea bacteriilor in apa din vas.
Asta nu inseamna ca nu va trebui curatat bine vasul, inlocuita apa si retaiate tulpinile, cel putin o data la fiecare 2 zile.
Cel mai probabil, pe parcursul transportului, florile au fost private de apa. Este posibil ca in aceasta perioada sa patrunda aer in tulpina florilor si acest lucru va impiedica circulatia apei in tija. Drept urmare, inainte de a le reaseza in vasul cu apa, taiati 2 centrimetri din tija florilor, cu un cutit cat mai ascutit, in unghi de 45 de grade si pe cat posibil, sub apa (tot pentru a evita patrunderea aerului). Evitati folosirea foarfecelor si categoric nu rupeti niciodata tulpinile pentru a le scurta!
Bucurati-va de ele si tratati-le cu grija! Tot mai multe voci sustin ca si acest lucru conteaza, iar noi, Beloved Events, suntem una dintre ele!

Sa fiti iubiti!
                                                                       

The Creative Muse

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu